Legjenda meksikane e baseball për të marrë të parë umpire femra në 2018

MEXICO CITY – Liga meksikane e baseball është në rrugë të mirë për të marrë umpirin e saj të parë femër në sezonin 2018.

Liga tha të mërkurën se Paulina Rojas dhe Luz Alicia Gordoa janë në trajnim dhe së paku një vullnet i tyre do të zyrtarizojë një ndeshje gjatë sezonit të rregullt.

Gordoa ka luajtur softball për 21 vjet dhe ka shërbyer si një arbitër softball për pesë vjet. Rojas ka qenë një arbitër në ligat e të rinjve të bejsbollit.

Liga e trefishtë-A-ekuivalente e Meksikës do të fitojë një arbitër femër para Major League Baseball, e cila ende nuk ka pasur.

Një grua, Ria Cortesio, ishte një arbitër në “Double-A” në Shtetet e Bashkuara për nëntë vjet, deri në vitin 2007. Para kësaj, Pam Postema u dënua në Triple-A Pacific Coast League për gjashtë sezone në vitet 1980. Të dyja gratë gjithashtu ishin umpires në lojrat e ekspozitës MLB, por ata kurrë nuk kanë punuar lojra në sezonin e rregullt.

http://www.espn.com/mlb/story/_/id/21519838/mexican-baseball-league-get-first-female-umpire-2018-season

Filed Under: Albanian

About the Author

Comments are closed.