ICYMI në finalet e turneut ATP – Federer i jep Tiger Woods një vrap për paratë e tij

Një fitore ndaj Jack Sock në finalet e turneut ATP i dha Roger Federer një këmbë në Tiger Woods kur është fjala për paratë e karrierës.

Fitimet jashtë fushe për lojtarët yjor shpesh shpërqendrojnë shpërblimet në terren të sportit të tyre, por Federer arriti në Arena O2 pasi ka grumbulluar një fitim të pabesueshëm prej $ 109,853,682 në paratë e fitimeve.

Pastaj shtoi $ 382,000 për fitimet e Sock dhe Alexander Zverev, dhe 105,000 $ nga një tarifë për pjesëmarrje, të cilën ATP konfirmoi llogaritet si çmim i çmimit.

Kjo solli Federer total në $ 110,340,682, ndërsa Tiger, pas polemikave dhe lëndimeve shkaktoi një rrëshqitje që ai kurrë nuk mund të shërohet plotësisht, ka fituar një “thjesht” $ 110,061,012 në PGA Tour. Sidoqoftë, tenxhere e përgjithshme e çmimit të Woods nxitet në një shumë prej disa milionë dollarësh nga paratë e fituara në ngjarjet jo-PGA Tour.

Lojtari i ardhshëm më i lartë i fituar është Novak Djokoviç, fitimet e karrierës së të cilit arrijnë gjithsej 109,805,403 dollarë. Rafael Nadal është një lidhje relativisht e dobët pas kësaj, duke mos arritur ende nëntë shifra; Anëtari i fundit i Four Bigës, Andy Murray, është i katërti mes tyre, me paratë e karrierës në karrierën e tij vetëm 61 milionë dollarë.

Nëse Federer triumfon në gjysmëfinalet, ai do të fitojë një shtesë 585,000 dollarë dhe shpërblimi i fundit është 1,2 milionë dollarë – me një bonus për çdo lojtar që mund të shkojë pa u ndeshur me turneun.

Shumë lojtarë dhe ekspertë kanë vënë në dukje këtë javë që është një sezon i gjatë dhe i vështirë në krye të tenisit. Është gjithashtu një fitim shumë fitimprurës.

http://www.espn.com/tennis/story/_/id/21411074/icymi-atp-tour-finals-roger-federer-gives-tiger-woods-run-money

Filed Under: Albanian

About the Author

Comments are closed.