Астон Мартин гледа во концептите на Ф1 мотори за 2021 година

Астон Мартин станува сериозен за иднината како производител на мотори од Формула 1 по 2020 година.

Со новиот партнер на Ред Бул, Астон Мартин трпеливо чекајќи да види како правилата на моторот на Ф1 изгледаат по 2020 година, Морис Хамилтон се сеќава како неопределеноста ја чинеше компанијата за време на својот последен потфат во Формула 1.

Британскиот бренд не побрза во Формула 1 со сопствени автомобили од 1960 година, но постигна договор да стане спонзор на Ред Бул следната година. Врските на Астон Мартин со поранешните шампиони на Формула 1, исто така, се зајакнати со заеднички проект за хиперкар – поради постигнувањето на реализацијата во 2019 година – и сега размислува за понатамошно учество во спортот како производител на мотори.

Промената на регулативите на моторот во 2021 година има за цел да го направи спортот подостапен за новите производители и, врз основа на најновиот предлог, Aston Martin е заинтересиран да се вклучи.

“За нас тоа е потенцијално нов мотор во 2021 година, зависно од тоа како овие регулативи на крајот излегуваат како”, изјави извршниот директор на Астон Мартин, Енди Палмер, за Sky Sports. “Воопшто нема да има точка [развивање на мотор според постојните прописи].

“Количината на развој која оди во моменталната мода на моторот е огромна, трошокот за тоа е огромен, особено со системот за обновување на топлина во турбополначот и ќе го фрлите во 2021 година”.

Астон Мартин оваа година присуствуваше на серија состаноци со ФИА, Формула 1 и постојните и потенцијални производители за да ги утврди прописите од 2021 година. Иако предлозите не беа исполнети со ентузијазам од Ферари, Рено и Мерцедес, Палмер верува дека првичниот концепт – кој вклучува отстранување на скапиот и комплициран MGU-H – е вистинското решение за овој спорт.

“Учествувам, како и компанијата, на бројни состаноци на работната група, очигледно предводени од ФИА”, додаде Палмер. “Ние составивме препорака како независен производител на она што би требало да изгледа како да нѐ привлече.

“Грубо кажано дека тоа го прави стандардизиран што е можно повеќе битови кои не се важни премногу, каде што немате конкурентен мотор, веројатно ги отфрлате турбокомпресорите за обновување на топлина, бидејќи тоа е огромна количина на развој.

“Она што го гледаме како да се врати, е нешто сосема охрабрувачко, бидејќи тоа многу крши многу од овие кутии, барем концептуално”.

Додека Астон Мартин произведува мотори за GT тркачки автомобили, нема претходно искуство со изработка на Формула 1 енергетски единици. Претходно оваа година го вработи поранешниот инженер на Ферари и Тојота, Лука Мармонини, да работи на концептот Ф1, а Палмер вели дека неговата компанија сака да соработува со независен производител како Cosworth ако продолжи со целосна програма F1.

“Тоа ќе биде во соработка со некој”, рече тој. “Никогаш досега не сме го направиле моторот Формула 1. Очигледно има партии како Косорт, АВЛ, Рикардо или Имор.

“Првиот чекор за нас беше регрутирањето на Лука Мармонини. Тој има многу историја во развојот на мотори за Ферари и Тојота и тој ни помага да го составиме овој концепт за тоа како може да изгледа моторот и исто така да учествува во дискусиите со ФИА . ”

http://www.espn.com/f1/story/_/id/21627363/aston-martin-starts-looking-f1-engine-concepts-2021

Filed Under: Macedonian

About the Author

Comments are closed.